Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Soğan Yatağında Çipura

(Soğan Yatağında Çipura nasıl yapılır)

Soğan Yatağında Çipura için kullanılan malzemeler :
4 çipura balığı
2 – 3 adet soğan
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 adet limon
tuz
karabiber
3 – 4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın.

Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 – 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 – 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.

Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin. Balıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin. 200 – 220 derece balıklar için ideal. Balıklar pişirip kızarınca fırından alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.