Kütahya Köftesi için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 çay kaşığı karabiber
yeterli miktarda tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tarifi : Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin