Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Altı Ezmeli Tike Kebabı

(Altı Ezmeli Tike Kebabı nasıl yapılır)

Altı Ezmeli Tike Kebabı için kullanılan malzemeler :
500 gr. kebaplık et
100 gr. kuyruk

terbiye için:
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz ve karabiber
yeni bahar

sos için:
4-5 domates
3-4 adet sivri yeşilbiber

Tarifi :
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer
malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi
için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir.

Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce
doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır
ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak
servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.