Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Nevşehir Mantısı

(Nevşehir Mantısı nasıl yapılır)

Nevşehir Mantısı için kullanılan malzemeler :
yarım kilo un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 adet kesme şeker
Yarım bardak ılık su
Aldığı kadar su

İÇİ İÇİN:
250 gr.kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım bardak ılık su
1 çay kaşığı tuz karabiber

SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nane
Kırmızıbiber
tuz

Tarifi :
Kıymayı, yağı, soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın. Başka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp açın. İnce açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarın. Hamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Bir kap içinde, zeytinyağını, naneyi, kırmızıbiberı ve sarımsağı yakın. Bir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine dökün. Üzerine sos dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.