Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sucuklu Çerkez Çöreği

(Sucuklu Çerkez Çöreği nasıl yapılır)

Sucuklu Çerkez Çöreği için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/4 kangal sucuk
1 su bardağı un
2 su bardağından iki parmak eksik mısır unu
1 paket kabartma tozu
3 orta boy soğan
yeterince tuz, nane ve karabiber

Tarifi :
Blenderdan geçirdiğimiz soğanları 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğradığımız sucukları ilave edip bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim.Ateşten aldığımız karışıma; tuz,karabiber ve nane ilave edelim.
Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım.Çırpma kabında yumurtaları ve yoğurdu mikserle karıştırıp içine unu , kabartma tozunu ve mısır ununu ilave edelim.Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edip karıştıralım.
Yağladığımız fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine daha ömce ayırdığımız yumurta sarısını sürüp onceden ısıttığımız 170 derece fırında çöreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Ilındıktan sonra baklava dilimi şeklinde keserek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.