Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Muzlu ve Böğürtlenli Pasta

(Muzlu ve Böğürtlenli Pasta nasıl yapılır)

Muzlu ve Böğürtlenli Pasta için kullanılan malzemeler :
250 gr sauyer bisküvisi
1 lt. süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2-3 adet orta boy muz
150-200 gr böğürtlen

Tarifi :
Sütün 250 gramı ve bisküviler hariç diğer tüm malzemeyi karıştırarak pişirip muhallebi yapın ve soğumaya bırakın. Ayırdığınız süte bisküvilerin yarısını batırıp tepsiye dizin. Üstüne muhallebinin yarısını dökün. Muzları muhallebinin üzerine dizin. Kalan bisküvileri de süte batırıp meyvelerin üzerine dizin. Muhallebinin kalanını bisküvilerin üzerine düzgünce dökün. Robottan geçirdiğiniz böğürtlen püresini pastanın üzerine yayın. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.