Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kara Orman Keki

(Kara Orman Keki nasıl yapılır)

Kara Orman Keki için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
125 gr tereyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri (ben yerine 1 su bardağı toz şeker kullandım)
5 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
kalıbı yağlamak için biraz sıvıyağ

üzeri için:
pudra şekeri

Tarifi :
Sütsüz çikolatayı, rendenin geniş tarafı ile rendeleyelim. Un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu bir kaba eleyelim. Vişneleri çözdürüp suyunu iyice süzdürelim. Tereyağını eritip iyice soğumasını bekleyelim. Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp, şekeri de ilave edelim. Bir çırpıcı veya mikser yardımı ile şeker yumurtanın içinde iyice eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. İçine ılık olan tereyağını, sütü ve yoğurdu ilave edip, çırpmaya devam edelim.

Elediğimiz unlu karışımı da harca ilave edip, hafifçe karıştıralım. En son olarak da rendelenmiş çikolatayı ilave edelim.

Kek harcını yağladığımız kek kalıbına döküp,tahta bir kaşık ile kekin üzerini düzeltelim. Üzerine vişneleri dizelim ve vişnelerin üzerlerine bastırarak, kek harcının içine gömelim.

Kara orman kekini fırında kürdan temiz çıkana kadar 35-40 dakika pişirelim. Pişen keki kalıbında en az 15 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini serpelim ve vanilyalı dondurma ile servis edelim.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.