Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kırma Böreği

(Kırma Böreği nasıl yapılır)

Kırma Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
500 gr lor
1 su bardağı sıvı yağ

üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Tarifi :
Yufkayı düz bir zemin üzerine serin üzerini hafif yağlayın ve ikiye bölüp, ortadan serpiştirin yarım yufkanın her iki kıyısından ortaya doğru katlayın.

Enlemesine iki elinizle büzdürün 8-10 cm boyutlarında yağlanmiş tepsiye yan yana dizi üzerine olan malzemellerin tümünü çıpın.
Böreklerin üzerine kaşıkla ortadereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.