Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Krem Mimoza

(Krem Mimoza nasıl yapılır)

Krem Mimoza için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı şeker
5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kg. süt
1 paket krem şanti
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çorba kaşığı nişasta
rendelenmiş çikolata

Tarifi :
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Kaynamış 1 kg. sütü ilave edin. orta ateşte bir taşım kaynatıp ateşten alın.

100 gr. kıyılmış çam fıstığı koyup soğumaya bırakın. Krem şanti ilave edip iyice çırpın. Yarıya bölüp bir yarısının içine rendelenmiş çikolata koyun. Derince bir kap içine 1 kat beyaz krema 1 kat çikolata olmak üzere 4 kat yerleştirin. Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra bir tabağa ters çevirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.