Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Badem Kurabiyeli Muzlu Pasta

(Badem Kurabiyeli Muzlu Pasta nasıl yapılır)

Badem Kurabiyeli Muzlu Pasta için kullanılan malzemeler :
1 kg badem kurabiyesi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 kg muz
1 su bardağı şekerli, vanilyalı hazır kutu süt
2 adet kivi
1 adet tart jölesi
kırmızı ve yeşil kiraz şekerlemesi

Tarifi :
Kurabiyeleri, şekerli vanilyalı süte batırın ve pasta tabağına dizin. Krem şantiyi sütle çırparak koyulaştırın. Krem şantinin yarısını badem kurabiyelerinin üzerine sürün. Muzları yuvarlak dilimler halinde kesin. Krem şantinin üzerine yan yana ve aralıksız dizin. Tekrar süte batırılmış kurabiyeleri muzların üzerine bir sıra halinde dizin. Kalan kurabiyeleri pasta tabağının kenarlarına bir sıra halinde dik şekilde dizin. Kalan krem şantinin bir kısmını da kurabiyelerin üzerine sürün. Muz dilimleri ile süsleyin. Aralarda kalan boşluklara kiraz şekerlemelerini yer yer bastırın.

1 paket jöleyi üzerinde yazılan tarife göre hazırlayın. Jöleyi soğuduktan sonra pastanın üzerine boşaltın. Buzdolabında bir müddet jölenin donmasını bekleyin. Donduğunda kalan krem şanti ile üzerini süsleyerek arada kalan boşlukları kivi dilimleri ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek tekrar buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.