Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kirazlı Jöleli Pasta

(Kirazlı Jöleli Pasta nasıl yapılır)

Kirazlı Jöleli Pasta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

vanilyalı krema için:
2 paket vanilyalı creme ole
1 kutu (200 ml) hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket krem şanti
3 çay bardağı su
1 paket vanilya
gerekirse krema sertleştirici (dr. oetker’in küçük poşette olan ürünü)

çilekli krema için:
2 paket çilekli creme ole (sade de olur, çileklisi aromalı ve renkli diye onu kullandım ben. sade kullanmak isterseniz rengini ayarlamak için az miktarda pembe gıda boyası kullanabilirsiniz.)
1 kutu (200 ml) hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket çilekli krem şanti (sade de olur, çileklisi aromalı ve renkli diye onu kullandım ben. sade kullanmak isterseniz rengini ayarlamak için az miktarda pembe gıda boyası kullanabilirsiniz.)
3 çay bardağı su
1 paket vanilya
gerekirse krema sertleştirici (dr. oetker’in küçük poşette olan ürünü)
ıslatmak için:

1 su bardağı vişne suyu
arası ve üzerini süslemek için:

2 kavanoz “kiraz şekerlemesi” (marketlerin reçel reyonlarında kavanozlarda bulabilirsiniz.)
çilekli jöle (pastanın ara katlarında jöle kullanmıyoruz.)
hindistan cevizi
yapılışı:

not: pandispanyaları bir gece önceden hazırlayıp stretch filme sararak buzdolabında bekletmenizi öneririm. ertesi gün hem daha rahat kesebilirsiniz, hem de dokusu daha güzel olur.

Tarifi :
Pandispanya için 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpın. Nişastayı sütün içinde eritip, vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un ve kabartma tozunu ilave ederek kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. (kürdan testi yapmayı unutmayın, pişme süresi her fırına göre farklı olabilir.)

Vanilyalı krema için 2 paket creme oleyi bir kaba boşaltıp üzerine 2 çay bardağı süt ve 1 kutu hazır kremayı ekleyin. Karışım yoğun bir krema kıvamında olana kadar yüksek devirde çırpın. Başka bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 3 çay bardağı soğuk su ve bir paket vanilya ilavesiyle koyulaşana kadar çırpın. Creme oleli karışımı krem şantili karışıma ekleyip pürüzsüz ve yoğun bir krema haline gelene kadar çırpmayı sürdürün. Kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz bu aşamada krema sertleştirici, daha akışkan olmasını isterseniz bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz. Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin.

Çilekli kremayı da aynı yöntemle hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Pandispanyaları enine ikişer parçaya ayırarak 4 kat elde edin. Bir parçasını pasta standına ya da servis yapacağınız tabağa yerleştirip vişne suyuyla yeteri kadar ıslatın. Üzerine çilekli kremadan bolca sürdükten sonra birkaç kiraz şekerlemesi tanesi serpiştirin. Hindistan cevizi de serptikten sonra bir kat daha krema sürüp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Aynı işlemleri son parçaya kadar tekrarlayın. Pastanın katlarına bir vanilyalı, bir çilekli krema kullanıyoruz.

Pastanın en üstüne kalan vanilyalı kremadan bolca sürüp varsa pasta kaplama spatulası ya da bir çatal yardımıyla desen verin. Pastanın kenarlarını ise kalan çilekli krema ile düzgünce kapladıktan sonra bu şekilde pastayı buzdolabına kaldırın.

1 paket çilekli jöleyi tarifine göre hazırlayıp bir kalıba dökün, içine kiraz şekerlemelerini ekleyin ve bu şekilde buzlukta jöle kıvamı alana kadar soğutun. Jöle sertleşince kaşıkla karıştırıp jöleli kiraz şekerlemelerini pastanın süslemesinde kullanın. Üzerine hindistan cevizi serpiştirip en az 4 saat, en iyisi bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.