Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Stromboli

(Ispanaklı Stromboli nasıl yapılır)

Ispanaklı Stromboli için kullanılan malzemeler :
310 ml. ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr. un (miktar biraz artabilir duruma göre)

iç malzemesi için:
1 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr.)
1 büyük sarımsak (dişlerine ayrılıp ezilmiş)
tuz, karabiber, kimyon
250 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı

üzeri için:
bol miktarda susam
sulandırılmış yumurta sarısı

Tarifi :
500 gr. unu, tuzu, mayayı ve şekeri karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ilave edip yoğurmaya başlayın. (eğer yaş maya kullanacaksanız 1/2 paket, kuru toz maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı kullanın. Tabii bu durumda mayayı ılık suda önce eritmeniz gerekir. Ben instant maya öneririm, daha pratik ve sonuç gayet başarılı.) Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Bu aşamada biraz daha un kullanabilirsiniz ihtiyacınız olursa. Ölçülere sadık kalmaya çalışın, fazla un hamurun pişince sert olmasına sebep olur. Elinize bulaşmayan kıvama gelince artık un eklemeyin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 40 dakika mayalandırın.

Bu arada iç malzemeyi hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırın ve ezilmiş sarımsakları ilave edip kavurun. Ispanakları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin.

Mayalanmış hamuru hafif unlu tezgaha alıp tekrar yoğurun. 4 parçaya ayırın. Her bir parçayı servis tabağı çapından biraz daha geniş ve hafif ince olacak şekilde merdaneyle açın. Açtığınız hamurun ortasına ıspanaklı içten koyun ve bolca kaşar peyniri serpin. Hamurun alt ve üst kenarlarını hafifçe içe kıvırıp diğer kenarları içe doğru gevşek bir rulo yapın. Çok sıkı sarmayın, aslında rulo yapar gibi değil de katlar gibi sarın hamuru. Sıkı sararsanız içi tam pişmeyebilir. Hamuru rulo yaptıktan sonra üzerine bıçakla verev çizikler yapın.

Sulandırılmış yumurta sarısı sürüp (kesiklere değmesin) bolca susam serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.