Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Paykek

(Paykek nasıl yapılır)

Paykek için kullanılan malzemeler :
1 paket eti yulaflı
10 tane eti burçak
1 yumurta akı (sarısını peynirli harçta kullanacağız)
100 gr erimiş tereyağı (75 gr olabilir)
200 gr labne
200 gr krema
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu

Tarifi :
Bisküvileri robotta un haline getirin, yumurta akı ve erimiş yağ ile iyice karıştırın.
17 cm çapındaki kelepçeli kalıba harcı iyice bastırarak yerleştirin, buzluğa atın.
Bu arada şekeri, yumurtaları ve harçta ayırdığınız bir yumurta sarısını iyice çırpın.
Linonu rendeleyin, suyunu sıkın ve karıştırın.
En son labne ve kramayı ekleyip son bir defa çırpın.

Buzluğa attığınız kalıbı çılartın ve karışımı içine boşaltın. 180 dereceli önceden ısınmış fırında yarım saat pişirin.

Mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirip istediğiniz biçimde süsleyerek servis edin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.