Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Hindistan Cevizli Kakaolu Kek

(Hindistan Cevizli Kakaolu Kek nasıl yapılır)

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek için kullanılan malzemeler :
5 tane yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu

kreması;
5 çorba kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 kg süt
5 yemek kaşığı hindistancevizi
1 yemek kaşığı margarin

Tarifi :
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. (beyazlaşana kadar en az 15 dakika). Unu ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve kaşıkla fazla hırpalamadan karıştırın. (üç seferde ekleme ve karıştırma yaparsanız daha kolay olur)
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve uzun tarafına hamurun yarısını dökün. Kıvamı koyuca olacağı için yayılmayacaktır.

Kalan hamura kakao ekleyin, iki kaşıkta süt ekleyip (kakao hamurun kıvamını koyulaştıcak, süt kıvamı korumaya yardımcı) karıştırın. Diğer tarafa da bu kakaolu hamuru dökün. Dikdörtgen, yarısı sade yarısı kakaolu bir hamur elde etmiş olacaksınız. 150 dereceli önceden ısınmış fırında üzerini fazla kurutmadan pişirin.
Bu arada margarin ve hindistancevizi hariç diğer krema malzemelerini karıştırın ve pişirerek krema kıvamına gelince ocaktan alın. Ilıyınca margarini ve hindistancevizini ekleyip mikserle iyice çırpın.

Pişen hamuru ilk sıcaklığı çıkınca kağıdıyla beraber bir defa dikkatlice rulo yapın ve üzerine nemli bir bez örterek bir dk kadar bekletin. Ruloyu açın ve kremadan oldukça ince bir tabaka sürün. Uç kısmına muzları tüm yerleştirin. Kağıttan sıyırarak rulo yapın.
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm kalınlığında dilimlere bölün. Pastanızın görünmesini istediğiniz şekilde derin bir kaseye streç film döşeyin ve kestiğiniz dilimleri kasenin her tarafını kapatacak biçimde yerleştirin.

Dilimler kaseyi tamamen kapatacak ve elinizde kek dilimlerinden oluşan bir kase kalacak. Oluşan çukura kremayı boşaltın, üzerini düzeltin. Bu aşamada krema sertleşirse (içinde nişasta var ve bekledikçe katılaşacaktır) süt ilavesiyle mikserde çırparak kremanın kıvamını açabilirsiniz. Kremanın üzerini de kek dilimleriyle kapatın ve üzerine streç film geçirerek pastayı buzdolabına alın. Mutlaka bir gece dinlendirip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.