Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Saç Örüğü

(Saç Örüğü nasıl yapılır)

Saç Örüğü için kullanılan malzemeler :
500 g köftelik bulgur
500 g yağsız et
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı zeytinyağı

içi için:
300 g kuyruk
1 çay kaşığı tuz
yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
100 g kıyılmış ceviz içi

Tarifi :
Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın.İçini hazırlamak amacıyla, kuyruk yağını makinede çekin ya da havanda iyice dövün. Dövülen kuyruk yağını kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber ve tuz ile güzelce ovuşturun. Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun.Büyükçe birer ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her birini temiz bir tülbent veya bir naylon üzerinde bir karış çapında açın. Hazırladığınız kuyruk yağlı içten biraz alıp köftenin üzerine yayın. Diğer parçayı naylonuyla beraber kaldırıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırarak düzleyin. Bu şekilde hazırladığınız yayvan içli köfteleri yağlanmış bir tavada veya saç üzerinde kızartarak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.