Ana Sayfa > Çorbalar > Ispanak Çorbası

(Ispanak Çorbası nasıl yapılır)

Ispanak Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım kg ıspanak
3 adet patates
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Yarım demet maydonoz
4 bardak su
1 tutam muskat
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Tarifi :
Büyük bir tencereye 2 lt. su koyup doğranmış patatesleri içine atın 20 dk süreyle pişirin. Ispanakların saplarını ayıkladıktan sonra patateslere ekleyip pişirmeye devam edin. Pişirme suyundan 3 su bardağı ayırın. Haşlanan patatesleri ve ıspanağı blendırdan geçirip tencereye aktarın. Tereyağını ve baharatları ilave edin. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.