Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Köri Soslu Börülceli Tavuk

(Köri Soslu Börülceli Tavuk nasıl yapılır)

Köri Soslu Börülceli Tavuk için kullanılan malzemeler :
500 gr börülce veya kilçiksiz taze fasulye
500 gr haslanmis tavuk eti
3 yemek kasigi mayonez
1 su bardagi yogurt
3 çorba kasigi köri
1 çorba kasigi hardal
tuz

Tarifi :
Börülceleri veya fasulye kullanıyorsanız fasulyeleri bıçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haşlayın. Bu malzeme yeşil ve hafif diri, ama pişmiş olmalıdır. Bu malzemeyi süzüp soğumaya bırakın. Pişmiş tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasına ve yassı olarak kesin. Bir kasede, yoğurdu, mayonezi, hardalı ve 3 çorba kaşığı köriyi ve tuzu çırparak karıştırın.

Sonra bu karışımın içine börülceleri ve dilimlenmiş tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak şekide ilave edin ve yine iyice karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.