Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Körili Patatesli Nohut

(Körili Patatesli Nohut nasıl yapılır)

Körili Patatesli Nohut için kullanılan malzemeler :
250 gr nohut
köri
1 adet küçük havuç
1 adet irice patates
2 adet domates
1 bardak su
2 sap yeşil soğan
¼ çay kaşığı hindistan cevizi
tuz, karabiber

Tarifi :
Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.
Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız.

Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.