Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Patates Dolması

(Etli Patates Dolması nasıl yapılır)

Etli Patates Dolması için kullanılan malzemeler :
100 gr kuşbaşı et
3 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
2 diş sarımsak
4 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
kekik

Tarifi :
Patateslerin içlerini oyun. Fırında 5 dk. kadar pişirin. Tavaya tereyağını, sivribiberi, taze soğanı, sarımsağı ve etleri koyup kavurun. Domatesleri ve baharatları ekleyip 5 dk. pişirin. En son maydonozları ekleyin. İçlerini boşaltmış olduğunuz patateslerin içine kavurduğunuz etli karışımdan koyup fırında 180 dercede 15 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.