Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Baharatlı Balık

(Baharatlı Balık nasıl yapılır)

Baharatlı Balık için kullanılan malzemeler :
2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet soğan (orta boy)
1 su bardağı tahin
2.5 fincan zeytinyağı
5 diş sarımsak
½ bardak limon suyu
tarçın
1 demet maydanoz
yeni bahar
karabiber
tuz

Tarifi :
Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160-180oC’a ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra balıkların derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın. Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın). İnce doğranmış maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edin.Kavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin. Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın. Düz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin. Soğuk servis yapılır.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Uskumru, kolyos, palamut

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.