Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Lübnan Usulü Humus

(Lübnan Usulü Humus nasıl yapılır)

Lübnan Usulü Humus için kullanılan malzemeler :
500 gr nohut konserve
3 diş sarımsak, rendelenmis
tuz
1 limon suyu
zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
sumak
yarım nar, tanelenmis

Tarifi :
Nohut iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır (yaklaşık yarım saat). Suyu süzülür. Nohut + sarımsak + limon suyu + zeytinyağı + tuz + (kıvama göre) birkaç kaşık su karışımı rondodan (blender) geçirilir. Karışıma tahin eklenir, tekrar karıştırılır püremsi bir kıvam elde edilinceye kadar. İstediginiz kıvamı elde etmek için su ve/veya zeytinyağı eklenebilir. Humus servis tabağına alınır, ortasında kuyu açılır ve nar taneleri ile doldurulur. İsteğe göre sızma zeytinyağı gezdirilebilir. Son olarak sumak serpilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.