Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Chimichanga

(Chimichanga nasıl yapılır)

Chimichanga için kullanılan malzemeler :
400 gr tavuk
1/2 su bardağı krema
2 adet yufka
kırmızı biber
1/2 çorba kaşığı margarin
tuz
1 su bardağı domates suyu
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
200 gr kaşar peyniri rendesi
1 kahve fincanı un
sıvı yağ
1/2 su bardağı su
acı biber sosu

Tarifi :
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. Margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın.

Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.