Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Meksika Lazanyası

(Meksika Lazanyası nasıl yapılır)

Meksika Lazanyası için kullanılan malzemeler :
12 yaprak hazır lazanya (meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız italyan tipi hamur yaprakları ile değil, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; ama bunu bulamayacağınızı düşünerek lazanya öneriyorum.)
üç adet dövülmüş sarımsak
bir kilo yağsız dana kıyma
iki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)
bir bardak dolusu domates rendesi
iki adet çırpılmış yumurta
yarım bardak tuzsuz peynir rendesi
bir adet kıyılmış dolmalık biber
yarım bardak rende parmesan peyniri
bir bardak dolusu haşlanmış süzülmüş barbunya
yarım bardak rende kaşar
bir bardak dolusu haşlanmış süzülmüş mısır
bir bardak acı salça sosu
bir orta boy doğranmış soğan

Tarifi :
Lazanya yapraklarını haşlayıp süzün. Fırını ısıtın. Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun. Domatesleri, acı salçayı, yeşil biberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin. Sık sık karıştırarak beş dakika daha pişirin. Bir kasede çırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir kere daha çırpın. Kekik ekleyin. Ateşe dayanıklı bir servis tabağını çok az yağlayıp, üstüne aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin. Birinci katın üstüne önce hazırladığınız kıymalı içten dökün. Sonra çırpılmış yumurta peynir karışımı sürün. En üstüne kaşar rendesi dökün. Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin.

Aynı iç koyma işlemini aynı sıra ile bir kat daha tekrarlayın. En üste son kalan lazanya yapraklarını serip üstüne sadece yumurta peynir karışımı sürüp sonra da kalan kaşar rendesini dökün. Sıcak fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra on dakika dinlendirin. Sonra dilimlere kesin.

Masaya getirdiğinizde her dilimin üstüne biraz zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin. İsteyenler için masaya küçük bir kapta ilave olarak çok acı bir salça sosu da koyabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.