Ana Sayfa > Et Yemekleri > Picadillo

(Picadillo nasıl yapılır)

Picadillo için kullanılan malzemeler :
bir kilo yağsız dana kıyma
bir kase dolusu yağlı suda haşlanmış yeşil fasulye
iki adet küp küp kesilmiş kırmızı patates
bir adet kıyılmış beyaz soğan
bir adet incecik kıyılmış yeşil dolmalık biber
bir kaşık kıyılmış taze sarımsak
iki adet doğranmış çok iri domates
bir kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon

Tarifi :
Geniş bir tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Kıymayı kavurun. İyice kavrulunca soğan sarımsak ve biberi ekleyin. Tuz ve baharatı arzunuza göre koyun. On dakika pişirip, patatesleri ekleyin. Ateşi kısıp, kırk dakika kadar patateslerin kıyma ile pişmesini bekleyin. İndirmeden beş dakika önce domatesleri ekleyin.

Bir kaseye koyup masaya getirin. Yanına bir kase dolusu haşlanmış yeşil fasulyeyi koyun. Beyaz pilavla servis yapabilirsiniz. Veya sadece yeşil salata ve pide ile de sunabilirsiniz. Tarifi okuyanlarınız bu bizim bildiğimiz kıyma diye dudak bükebilirler; ama Meksika’nın en tutulan yemeklerinden biri olduğunu hatırlatalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.