Ana Sayfa > Çorbalar > Baklagiller Çorbası

(Baklagiller Çorbası nasıl yapılır)

Baklagiller Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet havuç
yarım demet maydonoz
1 adet yeşil biber
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ ve un
1 adet et suyu tablet
yeterince su

Tarifi :
Yağ ve un dışında kalan diğer tüm malzemeler bir tencerede haşlanıp iyice pişirilir. Süzgeçten ya da blendırdan geçirdiğiniz sebzeleri başka bir tencerede yağ ve unla karıştırın. Tencereye salça ve su ilave edip 10 dk. kadar pişirin. Baharatları ve kıyılmış maydonozu ekleyip pişmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.