Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Tortilla

(Tortilla nasıl yapılır)

Tortilla için kullanılan malzemeler :
2 bardak ılık su
25 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır. Tuz katılır. Yapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparılır.

Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir. Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişirilir. Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirilir. Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.