Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Barbunyalı Tako

(Barbunyalı Tako nasıl yapılır)

Barbunyalı Tako için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı kimyon
2 bardak doğranmış brokoli
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak dilimlenmiş soğan
1/2 bardak domates suyu
1,5 bardak ince doğranmış dolma biberi
1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
1 bardak doğranmış mantar
2 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak doğranmış kestane mantarı
400 gr barbunya
1/3 bardak pul biber
6 lavaş ekmeği
3 bardak doğranmış marul
1,5 bardak kaşar
3/4 bardak salça
6 yemek kaşığı yağsız krema

Tarifi :
Teflon tavada yağı kızdırın. Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin. Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun. Domates suyunu ilave edin, 2 dakika pişirip ateşten alın. Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın. Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın.

Üzerlerine yarımşar bardak sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin. Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Marul, salça ve kremayla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.