Lahmacun için kullanılan malzemeler :
HAMURU İÇİN:
4 bardak un
15 yemek kaşığı yaş maya
15 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
yarım kg. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz ve Kırmızıbiber
1 çay bardağı su
Tarifi : Mayayı ılık suda ezin. Un ve tuz katarak hamuru 25 dk. kadar mayalayın. Kabaran hamuru 3 dakika daha yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde 2 eşit parçaya ayırın. 30 dk. kadar bekletin. Hamuru kırmızıbiber ve suyla yeniden yoğurun. Hamuru 2 milimetre inceliğinde yuvarlak bir şekilde açın. İç malzemesini genişçe bir kaba koyup iyice yoğurun. Üzerine kıyma harcını yayın. Çok sıcak fırında 6 dk. pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin