Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Bulgur Kaşa'sı Rus Pilavı

(Bulgur Kaşa'sı Rus Pilavı nasıl yapılır)

Bulgur Kaşa'sı Rus Pilavı için kullanılan malzemeler :
bal
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı bulgur

Tarifi :
Bir tencereye bulguru, suyu ve tuzu koyun. Orta ateşte suyu çekilene kadar kaynatın. Soğuk sütü dökün ve bulgur iyice yumuşayıp, süt koyulaşana kadar kaynatın. Tereyağ ve bal ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.