Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kievski Tavuk

(Kievski Tavuk nasıl yapılır)

Kievski Tavuk için kullanılan malzemeler :
1/ 2 bardak tereyağı
kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
8 adet tavuk gögsü (derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un
2 yumurta (çırpılmış)
galeta unu

Tarifi :
Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin. Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın. Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün. Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin. Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın. Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın. Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.