Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Piroşki - Rus Böreği

(Piroşki - Rus Böreği nasıl yapılır)

Piroşki - Rus Böreği için kullanılan malzemeler :
350 gr un
250 gr sığır kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr mantar
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr eritme peyniri
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı çok soğuk su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
60 gr krema
1 çorba kaşığı maydanoz
60 gr tereyağ
3 çorba kaşığı krema
1 soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı su

Tarifi :
Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz. 8 çorba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesiniz. Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek içi görünümü alıncaya kadar yediriniz. 1 çorba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yediriniz. Kremayı katarak yediriniz. Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz. Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin. Harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız. Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız. 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız. Hamuru buzdolabından çıkarıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta çok ince açınız. 7,5 cm'lik bisküvi keseceği ile hamuru daireler biçiminde kesiniz. Her hamur yuvarlağının ortasına, harçtan 1 tatlı kaşığı koyunuz. Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız. Hamurları yarım daire biçiminde katlayıp, kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırınız. Börekleri tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan yumurtayı sürünüz. Börekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.