Ana Sayfa > Et Yemekleri > Orlof Usulü Rosto

(Orlof Usulü Rosto nasıl yapılır)

Orlof Usulü Rosto için kullanılan malzemeler :
300 gr mantar (doğranmış)
karabiber
1 kg dana rosto
1 kase beşamel sos
1 küçük kutu krema
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz

Tarifi :
Önceden ısıtılmış fırında rostoyu 50 dakika pişirin (ara sıra kendi suyu ile ıslatın)
Diğer tarafta kalın dipli bir tavada yağı eritin ve mantarları sote edin. Beşamelin yarısını mantarlara ekleyin ve bekletin. Pişirdiğiniz rostoyu dilimleyip fırın kabına alın. Her dilim üzerine beşamel soslu mantardan koyun. Bir kabın içerisinde krema ile yumurta sarısını çırpıp etlerin üzerinde gezdirin. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.