Ana Sayfa > Salatalar > Baharatlı Tavuklu Salata

(Baharatlı Tavuklu Salata nasıl yapılır)

Baharatlı Tavuklu Salata için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
yarım limonun suyu
1 adet göbek salata
soya filizi
1 adet salatalık
tuz
1 adet taze kırmızı biber
karabiber
1 adet sarı biber
kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
taze nane
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın. Tavuk dilimlerini bir çorba kaşığı zeytinyağı, köri ve karabiberle birlikte orta ateşte arada sırada karıştırarak iyice pişirin.
Diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın. Taze kırmızı ve sarı biberlerlerle salatalığı da şerit şerit doğrayın. Soya filiziyle birlikte harmanlayın.

Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın. Fazla tuz koymamaya dikkat edin, çünkü soya sosları genellikle çok tuzlu olurlar. Bu karışımı, harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. En üste pişirdiğiniz tavuk parçalarını yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Dilerseniz nane yapraklarını da kıyıp sebzelerle karıştırabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.