Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Pad Thai

(Pad Thai nasıl yapılır)

Pad Thai için kullanılan malzemeler :
1 bardak soya filizi
1/2 bardak fıstık
1/2 cay kaşığı kuru acı kırmızı biber (chili)
1 çay kaşığı şeker
tofu
1 çorba kaşığı soya sosu
2 yumurta
2 corba kaşığı balık sosu (fish sauce)
16 karides
2 çorba kaşığı tamarind suyu
1 çorba kaşığı dogranmış sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
pirinç makarnası (rice noodle)

Tarifi :
Noodle'lari ılık suda 20-30 dakika bekletip çıkarın. Bir tavada bir çorba kaşığı yağı kızdırıp içine sarımsakları atıp kuzarıncaya kadar karıştırın. Daha sonra karidesleri koyup pişirmeye devam edin. Bunları kenara ayırıp tavaya bir çorba kaşığı daha yağ döküp çırpılmış yumurtaları pişirin. Pişmiş yumurtaları da kenara ayırın. Geri kalan yağda tofu ve acı biberleri biberleri pişirin. Daha sonra noodlelari ekleyip 5 dakika daha pişirin. Soya sosu, balık sosu, tamarind suyu, soya filizi, fıstık ve kenara ayırdığınız malzemeleri katıp iyice karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.