Ana Sayfa > Tatlılar > Tereyağlı Ekmek Pudingi

(Tereyağlı Ekmek Pudingi nasıl yapılır)

Tereyağlı Ekmek Pudingi için kullanılan malzemeler :
4 çay kaşığı tereyağı
4 adet yumuşak sandaviç ekmeği
½ su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz
2-3 çay kaşığı kayısı marmelatı
1 su bardağı krema
2 çay kaşığı kuru üzüm
2 su bardağı süt

Tarifi :
Bir tencere içerisinde süt, krema, bir tutam tuz ve vanilyayı birlikte kaynama noktasına gelinceye kada kanatın. Kaynamaya başladıktan sonra hemen ateşten alın. Bir kase içinde yumurtaları çırpın. Kaynamakta olan sütten 7-8 kaşık alıp, çırpılmış yumurtaların içine çırpın ve sıcağa alıştırın. Daha sonra sütün tamamını ilave edin. Ekmekleri yatay olarak ince dilimleyin. Birer yüzlerini tereyağı ile yağlayın. Derinliği 7-8 santim olan bir fırın kabının içerisine tereyağı ile hafif yağlayıp, yağlı yüzleri yukarı gelecek şekilde fırın kabının içine yerleştirin.

Üzerine sıcak suda ıslatılmış kuru üzümleri serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz süt karışımını üzerine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırın içerisine, yarısı su ile doldurulmuş bir tepsinin içine bunu yerleştirip 30-40 dakika pişirin. Kayısı marmelatını ısıtıp tabağı dekore ederek servisi tamamlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.