Ana Sayfa > Tatlılar > Meyve Tatlısı

(Meyve Tatlısı nasıl yapılır)

Meyve Tatlısı için kullanılan malzemeler :
hazır kek yada mayalı hamur
28 -30 gr. melekotu
28-30 gr. reçel
28 -30 gr. kiraz
hazır yada taze meyve (armut, şeftali, ananas)
28-42 gr. krema tozu
3/4 pt süt, tamamı alınmış ya da kaymağı sıyrılmış bir şekilde
55-60 gr. pudra şekeri
1/4 pt krema (3/4'ü yumurta ile çırpılmış) yada sütsüz krema
1/2 pt tatlandırılmış krema yada sütsüz krema

Tarifi :
Mayalı hamuru iki parçaya ayırın ve reçeli arasına yayın. Cam bir kasede koyarak meyve şurubu ile ıslatın. Meyveleri küçük parçalara ayırdıktan sonra onları da hamura ekleyin.
Geniş bir kase içerisinde krema tozunu, süt ve şekerle karıştırın. Sütü kaynattıktan sonra çok az bir miktar krema tozunun içerisine ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı bir tavaya boşalttıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayan malzemeyi soğuduktan sonra hamurunuzun üzerine yayın.

Pastanızın üzerini çilek, melekotu yada krema ile süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.