Ana Sayfa > Et Yemekleri > İrlanda Usulü Güveç

(İrlanda Usulü Güveç nasıl yapılır)

İrlanda Usulü Güveç için kullanılan malzemeler :
2 kg domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kg bezelye
1 diş sarmısak
1 kg barbunya
1 soğan
1 su bardağı domates püresi
3 havuç
1 çay kaşığı güllaç yaprağı
3 kereviz
1 çay kaşığı biberiye
1 patates
1 adet defne yaprağı
tuz, karabiber
1 çay kaşığı kekik
bahariye

Tarifi :
Geniş ve derin bir tavada az yağ kızdırıp iri parçalar halinde dilimlediğiniz soğan, havuç ve kerevizi 3-5 dakika kavurun. Soğanlar pembeleşince ateşten alın. Tencereye barbunya, fasulye, küp şeklinde doğradığınız domates, domates püresi, iri dilimlediğiniz büyük bir patates, ezilmiş ve kavrulmuş sarmısak ve baharatları (karabiber hariç) ekleyip karıştırın. Karışımın üzerini kaplayacak kadar su koyun. Tuz ve karabiberi serpin. Yemek kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

Daha sonra taze ya da dondurulmuş bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Sebzelerin konservesini de kullanılabilirsiniz. Sıcak olarak servis ediebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.