Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > İspanyol Omlet

(İspanyol Omlet nasıl yapılır)

İspanyol Omlet için kullanılan malzemeler :
½ fincan doğranmış salam
tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağ (zeytinyağ kullanmanızı sağlık açısından tavsiye ederim!)
2 çay kaşığı doğranmış yeşil soğan
1 çorba kaşığı krema
½ fincan rende kaşar peyniri
250 gr doğranmış mantar
8 adet çırpılmış yumurta

Tarifi :
Orta boy tavada yağın 1/3’ini kızdırın. Salam ve mantarları sote edin. Kremayı yumurtalarla çırpın Başka bir tavada yağın geri kalanını kızdırın ve yumurtayı dökün. Karıştırmadan bir müddet pişirin, kenarlarından tahta bir spatul ile kontrol edin, gerekirse spatül yardımı ile üstte kalan pişmemiş karışımı kenarlarından alta akıtarak pişirin. Ya da üzerine kapak kapatarak üstünün de hafif pişmesini sağlayın. Sonra üzerine önce peyniri serpin sonra da mantar ve salamları dağıtın.

Omleti dikkatlice ikiye katlayın ve domates, maydanoz ile süslenmiş tabakta servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.