Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > İspanyol Böreği

(İspanyol Böreği nasıl yapılır)

İspanyol Böreği için kullanılan malzemeler :
4 yufka
4 havuç
500 gr. ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
2.5 kahve fincanı margarin
1 yumurta sarısı
susam, çereotu

Tarifi :
Havuçları temizleyip rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın. Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Margarini eritip yufkayı yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Ispanağı yayıp üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın. Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin. Rulo şeklinde sarın. Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.