Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Beşamel Soslu ve Kaşarlı Sebze

(Beşamel Soslu ve Kaşarlı Sebze nasıl yapılır)

Beşamel Soslu ve Kaşarlı Sebze için kullanılan malzemeler :
1 adet brokoli (500 gram)
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 çay bardağı bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
1 tepeleme yemek kaşığı un
süt, tuz, karabiber, muskat
kaşar peyniri

Tarifi :
Sebzeleri istediğiniz şekilde kesin ve tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın, bir fırın borcamına alın ve üzerine bezelyeleri ekleyin. Beşamel sosu icin tereyağını bir tavada eritin ve unu 2-3 dakika kavurun üzerine kremayı ve sütü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

Tuz, biber ve muskatı ekleyip sebzelerin üzerine dökün, kaşarını üzerine serpin ve kaşarlar kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : et yemekleri
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : berina
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.