Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kremalı Et Yemeği

(Kremalı Et Yemeği nasıl yapılır)

Kremalı Et Yemeği için kullanılan malzemeler :
500 gr küp şeklinde kesilmiş dana eti
1 buyuk soğan (halka halinde doğranmış)
1 kutu krema (küçük paket)
10-12 adet mantar
10 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı un
tuz, su

Tarifi :
Etler sıvı yağda biraz renkleri değişene kadar tavada kızartılır ve ayrı bir yere konur.
Yine aynı tavanın içerisine halka halka kesilmiş soğanlar biraz kızartılır. Soğanlarda başka bir tarafa alınıp, dilim dilim kesilmiş mantarlar tavada kızartılır. Derin bir pişirme kabına et, soğan, tane karabiber konur ve üzerini iki parmak geçecek şekilde su konur ve kaynatılmaya bırakılır. Bu şekilde 30 dakika kaynadıktan sonra üzerine tuz ve mantarlar eklenir ve 30 dakika da kısık ateşte pişirilir. Etlerin pişip pişmediğini bir kontrol edin, eğer pişmemişse ve suyu azaldıysa biraz su ekleyip tekrar kaynamaya bırakın. Piştikten sonra altını kapatıp, biraz soğumasını bekleyin.

Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı unu, 2-3 kaşık soğuk suyla boza kıvamına getirin ve et yemeginin içerisine döküp hemen karıstırın. Arkasından kremanın tümünü yemeğin içerisine döküp karıştırın ve çok hafif bir ateşte sadece 3-4 dakika kaynatın. Yemeğiniz hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.