Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > İtalyan Usulü Tavuk

(İtalyan Usulü Tavuk nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 göğüs eti
2 soğan
2 diş sarmısak
4 domates
2 taze yeşil biber
tane karabiber
defne
2 çay bardağı kıyılmış zeytin

Tarifi :
Soğan ve sarmısaklar kavrulur. Domates, tuz, biber, kıyılmış biber, defne, tane karabiber ve zeytin ilâve edilerek pişime devam edilir. Bu karışım önceden pişirilmiş tavuğun üzerinde dökülür ve folyo ile örtülerek yarım saat boyunca fırında pişirilir. Kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.