Ana Sayfa > Tatlılar > Ceneviz Usulü Levrek

(Ceneviz Usulü Levrek nasıl yapılır)

Ceneviz Usulü Levrek için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
un

şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Tarifi :
Tereyağını eritin, yumurtayı şekerle karıştırıp soğumuş yağı ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp, küçük toplar hazırlayarak üstlerine baden yerleştirin. Yağlanmış tepsiye dizip 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış şerbeti ılık olarak dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.