Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Toscana Usulü Tavuk

(Toscana Usulü Tavuk nasıl yapılır)

Toscana Usulü Tavuk için kullanılan malzemeler :
tavuk 1 adet
karabiber
mantar 500 gram
soğan 1 adet
salça 2 kaşık
tereyağı 2 kaşık
zeytinyağı 1 bardak
konsantre et suyu 1 bardak
tuz

Tarifi :
Soğanları doğrayın. Mantarları yıkadıktan sonra ufak ufak kesin. 1 kaşık tereyağında mantarları kavurun. Daha sonra çıkarıp, dinlenmeye bırakın. Tavuğu yıkayıp, kurulayın. Yuvarlak bir tencereye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını, zeytinyağı ve kıyılmış soğanları ilave edin. Orta hararetteki ateşte tavuğu iyice kızartın. Bir bardak sıcak suda konsantre et suyunu eritin.

Daha sonra et suyunu salça, tuz ve tane karabiberle karıştırın. Bir saat pişirin. Gerekirse su ilave edin. Ardından tavuğu çıkarıp, ayrı bir yerde bekletin. Tencereye mantarları atın, 5 dakika kadar pişirin. Tavuğu tekrar tencereye koyun. 6-7 dakika pişirdikten sonra parçalayın. Servis tabağına dizin. Etrafına mantarları koyun ve sosu da ekleyerek, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.