Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ahtapot Türlüsü

(Ahtapot Türlüsü nasıl yapılır)

Ahtapot Türlüsü için kullanılan malzemeler :
küçük ahtapot 1 kilo
zeytinyağı 2 kaşık
sarmısak 2 baş
taze soğan 8 adet
doğranmış yeşil biber 1 adet
limon suyu 2 kaşık
beyaz şarap 150 gram
doğranmış maydanoz 2 kaşık

Tarifi :
Ahtapotu temizleyip parçalara ayırın. Sarmısakla ahtapotu kızgın yağda sote edin. Kendi suyuyla 20 dakika pişirin. Sebzelerle de 10 dakika pişirin. Kırmızı biber, limon suyu ve beyaz şarap ilave edip kaynatın. Suyunu çekince ılık olarak servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.