Ana Sayfa > Soslar > İsot Reçeli

(İsot Reçeli nasıl yapılır)

İsot Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kg kırmızı urfa biberi
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Biberleri yıkayıp tohumlarını ayırın. Et makinesinde çekin ve bir kaba koyun. Tuz ekleyerek suyunu hafifçe çekmesi için güneşte bekletin. Daha sonra karabiber, tarçın ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Yemeklerde kullanabilir yada ekmek üzerine sürebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.