Ana Sayfa > Soslar > İspanyol Sosu

(İspanyol Sosu nasıl yapılır)

İspanyol Sosu için kullanılan malzemeler :
1/2 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
2bardak beyaz şarap
1adet soğan (dilimlenmiş)
60gr yağsız dana eti (ince doğranmış)
60gr yağsız jambon (ince doğranmış)
maydanoz (doğranmış)
3/4 su bardağı) un
3lt et suyu
2kaşık mantar (doğranmış)
2adet karanfil
2adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, dana eti, jambon ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Ara ara karıştırarak 15dk kadar sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırın ve ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar kavurun.

Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatın. Kaynayınca mantarları ekleyin.

Ateşin altını tekrar kısıp karanfil, defneyaprağı, beyaz şarap, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, ara sıra karıştırarak demlendiriniz. Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alın.

Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız. Süzgeçte kalan posasını bıçağın tersiyle eziniz. Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz. Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız. (Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)
Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.