Ana Sayfa > Soslar > Sos Bernez

(Sos Bernez nasıl yapılır)

Sos Bernez için kullanılan malzemeler :
4 kişi için
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
1/2 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
1/4 limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Tarifi :
Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.