Ana Sayfa > Çorbalar > Bakla Çorbası

(Bakla Çorbası nasıl yapılır)

Bakla Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bakla
5 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı yoğurt
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Baklaları 5 bardak sıcak su ile düdüklü tencerede 10 dk. pişirin. Başka bir tencerede yağı eritip unla kavurun. Üzerine yoğurdu ekleyin. Kuvvetli ateşte kavurmaya devam edin. Haşladığınız baklaların suyundan kavurduğunuz una ekleyip karıştırın. Baklaları ve dereotunu blendırdan geçirip ekleyin. Tuzu ekledikten sonra, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıp, karabiber ekleyip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.