Bakla Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bakla
5 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı yoğurt
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Tarifi : Baklaları 5 bardak sıcak su ile düdüklü tencerede 10 dk. pişirin. Başka bir tencerede yağı eritip unla kavurun. Üzerine yoğurdu ekleyin. Kuvvetli ateşte kavurmaya devam edin. Haşladığınız baklaların suyundan kavurduğunuz una ekleyip karıştırın. Baklaları ve dereotunu blendırdan geçirip ekleyin. Tuzu ekledikten sonra, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıp, karabiber ekleyip, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004