Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Kabak Reçeli

(Kabak Reçeli nasıl yapılır)

Kabak Reçeli için kullanılan malzemeler :
1,5 kg kabak
1,5 kg şeker
250 gr sönmemiş kireç
1,5 adet limon

Tarifi :
Büyük bir kaba kireci koyun, üzerine de 8bardak su döküp önce karıştırın sonra durulmasını bekleyin. Kabakları, dört parmak uzunluğunda iki parmak genişlinde dilimleyip kabuklarını soyun. Kireçli su durulunca bulandırmadan başka bir kap içine süzün. Buraya kabakları aktarıp 4saat bekletin; zamanı dolunca da suyunu süzün. Temizlemek için 1-2 su dökerek yıkayın ve tencere içine alın. Üzerine su doldurup kapağını kapatarak orta ateşte hafif kaynatın. Kabaklar biraz yumuşayınca şekeri ilave edin. Ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın. Kıvamı gelince limon suyunu ekleyin ve 5dk daha kaynatın. Üzerinde biriken köpüğünü ayırırsınız. Ardından kavanozlara pay edin ve soğuduğunda kapaklarını kapatırsınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.